دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم با بیان اینکه ۵ هزار نفر در سطح تشکلها و ستادهای امر به معروف و نهی از منکر نهادها و مساجد در استان قم به ما کمک می رسانندگفت: 55گروه مطالبه گری امر به معروف در قم فعالیت می کنند که طی 5ماهه گذشته 20 گروه جدید از ستاد مرکزی مجوز فعالبت دریافت کرده اند.
به گزارش بسام نیوز حجت الاسلام علی اصغر گرجی به مناسبت دهه امر به معروف و نهی از منکر روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: در گام نخست موضوع حجاب و عفاف از مسئولین شروع شده است و ساز و کار کارآمد و مؤثر در زمینه امر به معروف و نهی از منکر حضوری برای مسئولین مقدماتی لازم دارد که اگر این امر محقق نشود با مشکلاتی مواجه میشود.
وی با اشاره به تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان قم تصریح کرد: ستاد امر به معروف به تنهایی توان انجام این فریضه را ندارد چون حجم کار بالا است نه از نظر بودجه و نه از نظر نیرو توان کار را نداریم این کار باید با کمک تشکل های مردمی صورت گیرد.
حجت الاسلام گرجی با اشاره به گزارش عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم بازسازی زیر ساختها، تعامل حداکثری با مسئولان، نخبگان، علما و رسانهها، دیدار با علما و بزرگان، ارتباط با ۵۰ تن از نخبگان حوزه و دانشگاه و دیدار با مجموعههای جهادی را از مهم ترین اقدامات سالجاری ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ذکر کرد.
حجت الاسلام گرجی، افزود: حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر از جمله وظایف ستاد امر به معروف و نهی از منکر است که در این مدت ۱۰ مورد در عرصههای مختلف مانند اسنپ،اصناف و اماکن گردشگری و تفریحی مورد پیگیری قرار گرفته و احقاق حق صورت گرفته است.
وی در ادامه اظهار کرد: در این ۵ ماهه، گزارشهایی مبنی بر تخلفات صنفی که از طرف مردم برای ما ارسال شده بود را تا وصول نتیجه پیگیری کردیم، برای مثال نانواییهایی که برخلاف قانون زود تر از ساعت تعطیل میکردند را به مراجع ذیربط ارجاع دادیم که یک مورد از آنها پلمپ و دو مورد دیگر جریمه شدند.
حجت الاسلام گرجی، عنوان داشت: قانونگذار، ستاد امر به معروف و نهی از منکر را به اجرای طرح حجاب و عفاف ملزم کرده است و شورای انقلاب فرهنگی عمومی برای این ستاد ۱۱ تکلیف قانونی تعیین کرده است که طرح حجاب و عفاف برای دو بند از وظایف یازده گانه ستاد امر به معروف و نهی از منکر است.
وی بیان داشت: قوانین حجاب و عفاف در ۸۴ تصویب شده و قانون حمایت از آمرین به معروف نیز در سال 94تصویب شد که دولت قبل حاضر به ابلاغ آن نشد و رئیس مجلس آن را ابلاغ کرد ولی باز هم به ان اعتقادی نداشت و اجرایی نکرد.
حجت الاسلام گرجی، افزود: چگونگی پوشش کارکنان دولت از سال گذشته از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ابلاغ شد که در استان قم نیز این امر صورت گرفته است و وظیفه دیگر ستاد نظارت بر اجرای این طرح است به همین منظور در خرداد ماه 1401 قرارگاهی با نام قرار گاه 21 تیرماه در کشور و قم شکل گرفت که در زمینه نظارت بر چگونگی حجاب و عفاف در دستگاههای اجرایی استان قم را بر عهده دارد و این وظیفه به صورت محسوس و غیر محسوس در حین انجام است.
وی گفت: پیگیری گزارشهای مردمی از جمله برنامههای ستاد است و آن دسته از گزارشهایی که دارای ارزش قانونی هستند از سوی بازرسان ستاد راستی آزمایی شده که در مرحله بعد به مراجع ذیربط ارجاع میشود و تاکنون ۱۰۰ مورد تا مرحله آخر پیگیری شده است که یکی نمونه آن پلمپ یک نانوایی بود که با پیگری لازم سه ساعته انجام شد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم بیان کرد: افرادی که علاقهمند به این هستند که در زمینه امر به معروف و نهی از منکر در قم فعالیت کنند میتوانند یک تیم ۵ نفره را تشکیل دهند و سپس به وبگاه امر به معروف و نهی از منکر مراجعه کنند و از آنجا مجوز فعالیت خود را در زمان حداکثر یک ماهه دریافت کنند.
وی یادآور شد: بودجه ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۱۵ تا ۲۵ درصدی داشته است بهطوری که در سال قبل متوسط واریزی ماهیانه ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان بود که شامل بودجه جاری ،حقوق کارکنان، بودجه همایشها و تبلیغات محیطی میشد و امسال متوسط بودجه ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان است
حجت الاسلام گرجی، بیان داشت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم در سال ۱۴۰۰ رتبه ۲۴ را داشته و در چند ماهه اخیر به واسطه تلاشهای صورت گرفته با ۶ پله صعود به رتبه ۱۸ رسیده است.
وی افزود: در برخی از ملاکهای ارزیابی نیز قم رتبه نخست را کسب کرده است که البته جایگاه و رتبه شایسته قم قرار گرفتن در بین ۵ استان اول کشور است که امیدواریم در ارزیابی پایان سال جزو ۱۰ استان اول کشور باشیم.
وی افزود: وظیفه ما این است که در زمینه حجاب اقداماتی پیشگیرانه و درمانی انجام دهیم، به عنوان مثال در خردادماه امسال با همکاری و موافقت آیتالله سعیدی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان و سیدمحمدتقی شاهچراغی استاندار قم توانستیم قرارگاه ۲۱ تیر که در زمینه عفاف حجاب فعالیت میکند را در قم تشکیل دهیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم ادامه داد: برنامههای آموزشی نیز از جمله فعالیتهای این ستاد بوده که برای برخی از اصناف و علوم پزشکی قم دورههای مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر برگزار شده است و هم اکنون برنامه اموزشی یا عنوان بینش معروف از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور توسط دبیر ستاد کشور حجت الاسلام هاشمی گلپایگانی از طریق فضای مجازی به علاقمندان ارایه می شود و هرکسی که بخواهد از طریق سایت ستاد می تواند ثبت نام کرده و این کلاس های مجازی شرکت کند برای شرکت کنندگان گواهی صادر شده و برای گواهی مربیگری نیز می توانند در آزمون شرکت کرده و گواهی تدریس برای آنها صادر می شود.
حجت الاسلام و المسلمین علی اصغر گرجی با اشاره به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: بر اساس روایات تمامی فرایض عبادی در سایه امر به معروف و نهی از منکر سرپا خواهند بو و سیدالشهدا (ع) نیز هدف از قیام خود احیای امر به معروف و نهی از منکر بیان کردند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم با اشاره به نامگذاری یکی از روزهای دهه امر به معروف و نهی از منکر به نام رسانه، معروف گستری و منکر زدایی بیان داشت: رسانهها نقش مهمی در امر معروف گستری و منکر زدایی دارند و امروز میبینیم بسیاری از تمرکز دشمنان در عرصه رسانه است.
ثبت دیدگاه