logo_bassam

زهره مهرنوروزی -محله خیابان سلامت قم که  در منطقه 6 قم واقع شده‌ است و از محله‌های زندیان، دروازه چوبی، شاه ابراهیم و زندآباد عبور می‌کند. این روزها با تخلفات نانوایی ها درگیر است ، نانوایی ها که خودسرانه فعالیت می کنند. یک روز باز هستند و چند روز بسته اند و یا تنها یک شیفت پخت می کنند ادامه این شرایط ساکنان را به تنگ آورده است.

برای آشنایی بیشتر با خیابان سلامت  باید گفت: معابر مهمی مانند پل آیت الله کاشانی، بلوار آیت الله کاشانی، بلوار کارگر، زیرگذر کارگر، شهیدان تاری، ولایت، جمراسی، دلجو و همچنین ثامن الائمه راه به هم متصل کرده است  ودرصد قابل توجهی از شهروندان قم در این محله سکونت دارند. ولی یکی از نشانه های بارز این محله وجود دکل های فشار قوی برق است که تا محله توانیر ادامه دارد

برای رفتن به این محله هیچ  ناوگان درون شهری وجود ندارد بنابراین مجبور هستی فقط با تاکسی درون شهری تردد کنی که  ایستگاه آن در مدیان مطهری واقع شده است. خانم قاسمی یکی از ساکنان محله سلامت قم است   او می گوید: در این محله به علت تراکم بالای جمعیت لازم است که نانوایی ها دو شیفت پخت کنند اما ما می بینیم که برخی از نانوایی ها یک شفیت نان می پزند و ما نمی دانیم به کجا مراجعه کنیم . به همین علت برخی نانوایی ها به شدت شلوغ می شوند.

حسین حلفی از دیگر ساکنان محله سلامت می گوید: اغلب موارد به علت شلوغی نانوایی ها ما مجبور می شویم با وسیله شخخصی به مرکز شهر بیایم و نان تهیه کنیم اما اینجا افراد فقیری هم ساکن هستند که وسیله شخصی ندارند ومحبور هستند خودشان و یا بچه های معصومشان را ساعت ها برای تهیه نان در صف نانوایی بگذارند.

خانم کریمی می گوید: ما الان برای تهیه نان حتی به خیابان تولید دارو در خیابان امام خمینی  می رویم که خیلی دور است ولی چاره ای نیست چون نانوایی ها پخت نمی کنند حتی تولید دارو هم مدتی بود که  نانوایی هایی که ما اهالی محله سلامت از آنجا نان تهیه می کردیم تعطیل شده بود.

او افزود: از مسئولان انتظار داریم که مشکلات این محله را ببیند اینجا هم بخشی از قم است  و معضلات زیادی دارد اما درحال حاضر مهمترین مشمکل ما تعطیلی نانوایی ها است و انتظار رسیدگی داریم.

رضا محمدی از دیگر ساکنان محله سلامت قم می گوید: درسایه بی نظارتی و بی توجهی مسئولان  دراین محله نانوایی ها تخلف می کنند و سر خود نانوایی را تعطیلی می کنند و مردم برای تهیه نان اسیر می شوند اعلب نانوایی هایی که باز هستند کاملا شلوغ  است.

وی از حجم بالای اتباع افغانستانی در این محله شکایت می کند و حضور آنان را در تعطیلی نانوایی های این محله تاثیر گذار می داند و می افزاید:  آمار بالای سکونت افغانه دراین آن را به یکی از محله های ناامن قم تبدیل کرد است  اگر به صف های شلوغ نانوایی های این محله سری بزنید متوجه خواهید دوبرابر شهروند قمی افغانستانی در صف نان ایستاده است.

پاسخ مسئولان

افزایش حجم شکایات مردمی از نانوایی‌ها در قم

«عباس ذاکریان» فرماندار قم با اشاره به اینکه نیروهای بسیج در کارخانه‌های آرد استان مستقر شده‌اند، اظهار کرد: همچنین مقرر گردید تمامی مقادیر خروج آرد از استان با مجوز انجام شود.

وی با بیان اینکه خودروهای حامل آرد که بارنامه نداشته باشند توقیف خواهند شد، عنوان کرد: خوشبختانه هیچ‌گونه خروجی آردی از شبکه تا نانوایی را نداریم.

فرماندار قم افزود: پس از رسیدن آرد به نانوایی‌ها، توسط سازمان بازرسی، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و اتاق اصناف پیگیری‌های لازم و فرآیند قانونی برخورد با تخلفات انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تعطیلی و پلمب نانوایی‌ها بزرگ‌ترین ابزار نظارتی است، مطرح کرد: متأسفانه تخلفات در برخی از نانوایی‌ها افزایش یافته و در پی آن شاهد افزایش شکایات مردمی نیز بوده‌ایم.

ذاکریان با تاکید بر اینکه رسیدگی به شکایات مردمی منجر به پلمب و جریمه واحد متخلف می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش این تخلفات اختلاف قیمت آرد یارانه‌ای و آرد آزاد است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بعد از آزادسازی ارز ترجیحی، شایعاتی مبنی بر کمبود آرد و گندم در بین مردم به وجود آمد که این موضوع صحت ندارد.

تعداد ۳۰ واحد نانوایی تا ۱۲ شب پخت می‌کنند

سعید محمدی گفت: برای اینکه آرامشی بین مردم حاکم شود تعداد ۳۰ واحد نانوایی را که با نظر اتحادیه مشخص شدند؛ ساعت کاری آنان تا ۱۲ شب تمدید و بحث آرد آنان نیز تأمین شد.

وی افزود: از سویی دیگر دو روز تعطیلات هر واحد نانوایی به طور کامل قطع شد که برای آنان نیز آرد مورد نیاز تأمین شد.

محمدی اظهار داشت: ۷۰۰ تن آرد مازاد بر نیاز استان در اختیار نانوایی‌های قم قرار گرفت تا آرامشی در بازار حاکم شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم بیان داشت: کمبودهایی در خصوص آرد در پردیسان و شهرک قدس گزارش شد که بعد از اینکه کار کارشناسی انجام پذیرفت آرد واحدهای نانوایی این مناطق نیز تأمین شد.

وی افزود: با بررسی‌های صورت گرفته بر اساس جمعیت؛ تعداد نانوایی در منطقه پردیسان کم است که امام جمعه پردیسان نیز این موضوع را در نماز جمعه مطرح کردند و جلسه‌ای نیز با حجت الاسلام حامدی در این زمینه داشتیم و گزارش اقدامات صورت گرفته ارائه شد.

تعداد نانوایی در پردیسان کم است

محمدی عنوان داشت: در تأمین آرد در استان قم مشکلی وجود ندارد اما با توجه به تعداد زیاد جمعیت، تعداد نانوایی در پردیسان کم است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با بیان اینکه آرد مورد نیاز ۴۴ واحد نانوایی پردیسان تأمین شده و بیش از این میزان قادر به پخت نخواهند بود افزود: اگر سهمیه مازاد به نانوایی‌های این منطقه اختصاص یابد، ممکن است موجب سو استفاده قرار گیرد و عرضه خارج از شبکه صورت گیرد.

وی تاکید کرد: لازمه حل مشکل نان در منطقه پردیسان این است که تعداد نانوایی‌ها افزایش یابد و این امر نیاز به هماهنگی و تأمین زیرساخت‌هایی دارد که دستگاه‌های مسئول باید این شرایط را فراهم کنند.

محمدی ادامه داد: شهرداری باید مکان‌های ارزان قیمتی در اختیار نانوایی‌ها قرار دهد تا واحدهای نانوایی جدید ایجاد شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم همچنین بیان داشت: برای تعداد نانوایی‌هایی که بر اساس نظر کارشناسی نیازمند سهمیه بیشتر بودند، افزایش سهمیه در نظر گرفته شده است و مشکل کمبود در این بخش نداریم.

سهم آرد برای مردم همان منطقه است نه برای نانوایی

وی بیان داشت: با توجه به اختلاف قیمتی که بین آرد دولتی و آزاد وجود دارد این امر باعث شده تا برخی واحدها سو استفاده کنند و این آرد را پخت نکنند و در خارج از شبکه عرضه شود که از دستگاه‌های نظارتی درخواست می‌شود این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند تا اینکه حق مردم ضایع نشود.

محمدی گفت: شهروندان و نانوایی‌ها باید به این موضوع توجه داشته باشند آردی که برای هر واحد نانوایی در نظر گرفته می‌شود؛ این آرد برای مردم آن منطقه است و برای واحدهای نانوایی نیست که متأسفانه این ذهنیت پیش می‌آید که آرد برای آن نانوایی است و مردم برای صیانت از این آرد، خودشان هم می‌بایست نظارت کنند و اگر تعطیلی خودسرانه، کاهش ساعت کار، گران فروشی و کم فروشی می‌بینند به ۱۲۴ گزارش دهند تا به تخلفات رسیدگی شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم ابراز داشت: جلسه‌ای که در کارگروه گندم و آرد استان داشتیم تصمیم بر آن شد تا دستگاه‌های نظارتی به صورت جدی تر موضوع را پیگیری کنند.

برخی از نانوایی‌ها نان را به دامداری‌ها می‌فروشند

وی عنوان داشت: مشاهده شده که برخی از واحدهای نانوایی نان را به دامداری‌ها می‌فروشند که به صورت جدی با این موضوع برخورد می‌شود و تصمیم گرفته شده اگر واحدهای نانوایی آردی که حق مردم است را پخت نکنند و یا تخلفات اینگونه داشته باشند خلع ید شده و مالکیت و پروانه نانوایی به شخص دیگری واگذار شود.

محمدی ادامه داد: برخی نانوایی‌ها تعطیلی خودسرانه و یا کاهش ساعت کاری داشته‌اند که پس از بررسی‌های کارشناسی در صورت تکرار آن واحد توسط تعزیرات حکومتی پلمب می‌شود.

به نظر می رسد نه تنها در محله سلامت که در بیشتر محلات قم نانوایی ها دست به تخلف زده اند در بعضی  از خیابان ها و محلات  ساکنان با رسانه  در ارتباط هستند و از رسانه ها مطالبه می کنند و در برخی محلات مردم با این مشکل دست به گریبان هستند اما رسانه ها را در جریان نمی گذارند در چنین شرایطی  باید نظارت‌های مستمر بر روی فعالیت نانوایی‌ها صورت گیرد  و از سویی دیگر برخورد با تخلفات احتمالی صورت گرفته باید به صورتی باشد که بازدارندگی داشته باشد تا دیگر شاهد تخلف در این بخش نباشیم . چرا که نان غذای ارزان  و قوت غالب شهروندان  است که هرروز به آن نیاز دارند و تخلف نانوایی ها سلامت جسمی مردم را به خطر می اندازد.



ثبت دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده − 12 =