زهره مهرنوروزی-ایران اسلامی چهار دهه پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است اما والدین امروز ی دانند که ما سال های دفاع مقدس، سال های سازندگی و سال های تحریم را به خود دیده ایم اینک در چهارمین دهه پیروزی انقلاب وقتی تقویم روزهای انقلاب را ورق می زنیم مرور مردمانی را می بینیم که برای اعتلای این کشور از جان خویش ریغ نکردند. نسل امروز از سال های سختی که بر مردم ما گذشت چیزی نمی داند، ما اکنون از نظر علمی به جایگاه چشم گیری رسیده ایم ، از نظر دفاعی درمنطقه دارای رتبه یک هستیم ازنظر شاخصه های بهداشت دربین الملل ممتاز هستیم چرا که توانسته ایم بسیاری از بیمارهای واگیر انسانی را ریشه ای درمان کنیم. اما نسل امروز به خوبی نمی داند ما در شرایطی به این جایگاه رسیدیم که هزاران مانع بر سر راه پیشرفت و موفقیت ما سبز شد تا ما به اهداف و آرمان های انقلاب دست بیابیم. برای جوان و نوجوان ما باید تبیین شود تا بدانند در کجای جهان ایستاده اند و جایگاه و موقعیت کشور آنها در جهان چیست؟
به همین منظور رهبر معظم انقلاب در دیداری که ۱۹ بهمنماه ۱۴۰۰ با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی داشتند، صراحتا فرمان جهاد تبیین را صادر کردند.
رهبری در این دیدار فرمودند: ««جهاد تبیین» یک فریضه است. «جهاد تبیین» یک فریضه قطعی و یک فریضه فوری است و هر کسی که میتواند (باید اقدام کند)» و حالا عرض خواهم کرد که مسئولان در این زمینه بیشتر موظفند. من این را مکرر تکرار کردهام. همینهایی که من الان گفتم (زمینههای اجتماعی، زمینههای فعالیتهای اقتصادی، فعالیتهای دیپلماسی و سیاسی، فعالیتهای عمرانی؛ این همه کار عمرانی در کشور، هر کدام از این سرفصلها میتواند یک عنوانی باشد برای فعالیت جهاد تبیین و نباید گذاشت که برخی از مشکلات بر روی این حماسهها گرد و غبار بنشاند و آنها را از چشم مردم پنهان کند. آن کارهای مهم و پیشرفتهای مهم، ساخت و سازهای مهم، فعالیتهای ارزشمند در زمینههای گوناگون نبایستی فراموش بشود».
علت ضرورت جهاد تبیین
رهبری در ضرورت جهاد تببین عنوان کردند«امروز یک سیاست قطعی رسانههای معاند جمهوری اسلامی و معاند اسلام این است که واقعیتها را تحریف کنند و مشغولند. دائم دارند کار تحویل میدهند در تحریف واقعیتها و دروغپردازی؛ خبرهای مربوط به جمهوری اسلامی را با انواع و اقسام دروغها (دروغهای حرفهای، دروغهایی که نشستهاند و روی آن کار کردهاند و حساب کردهاند) مَشوب (مخلوط) میکنند و آمیخته میکنند و چهره زشت و فاسد رژیم طاغوت را بزک میکنند و آرایش میدهند و هزاران جنایت و خیانتی را که آنها کردند پوشیده نگه میدارند».
رهبری بیان داشت:«در مورد انقلاب، هر چه میتوانند چهره انقلاب را، چهره امام را، فعالیتهای این چهل سال را مخدوش میکنند تا آنجایی که از عهدهشان بر میآید سعی میکنند این را مخدوش کنند. از پیشرفتها، از نقاط مثبت، نقاط قوت، مطلقاً نشانهای در این مجموعه امپراتوری رسانهای غرب شما مشاهده نمیکنید؛ کتمان حقایق».
وجود دیکتاتوری رسانهای
رهبری درخصوص عملکرد رسانه های غربی فرموند:«امروز یک قلم بر این دیکتاتوریها(سیاسی، اقتصادی ….) افزودهاند و آن دیکتاتوری رسانهای است؛ یعنی مثلاً فرض کنید که شما در مجموعه فضای مجازی اسم شهید سلیمانی را نمیتوانید بیاورید، حذف میکنند. در فضای مجازی که کلیدش دست آنهاست و زیر کلید آنهاست، تحمل اسم شهید سلیمانی را ندارند، تحمل عکس او را ندارند؛ امروز این جور است. البته قبلاً هم این دیکتاتوریها بود».
زمینههای فریضه جهاد تبیین
رهبری تاکید کردند:«زمینههای اجتماعی، زمینههای فعالیتهای اقتصادی، فعالیتهای دیپلماسی و سیاسی، فعالیتهای عمرانی؛ این همه کار عمرانی و … در کشور هزاران حماسه به وجود میآید؛ در طول این سالها، در طول این چهار دهه در کشور چقدر کارهای بزرگ انجام گرفته، چقدر کارهای حماسهآمیز انجام گرفته! خب اینها باید بیان بشود؛ اینها را دشمن کتمان میکند، دشمن اجازه نمیدهد (پخش بشود). در عرصههای اجتماعی، در عرصههای اقتصادی، در عرصههای عمرانی، در عرصههای آموزشی، در عرصههای بهداشت و درمان، در صنعت، در صنعت! آن روز یک جمعی از فعالان صنعتی اینجا بودند، گزارش میدادند(تعداد معدودی از آنها گزارش دادند) همراه گزارش آنها تصویرِ این فعالیتها هم نشان داده میشد اینجا در این حسینیه؛ حیرتآور بود؛ واقعاً حیرتآور است؛ هیچ خبری از اینها در مجموعه رسانهای کشور نیست؛ این خیلی چیز عجیبی است. این همه کار دارد انجام میگیرد، این همه کارهای مهم، کارهای مفید، همه اینها حماسه است. در عرصههای عمرانی، در عرصههای دینی و فرهنگی، در عرصههای دفاعی و امنیتی، در عرصههای دفاعی و امنیتی. «لذا باید دستاوردها و پیشرفتهای عظیمی که در بعد از انقلاب اسلامی صورت گرفته برای مردم تشریح شود».
روش های جهاد تبیین
«من میخواهم بگویم آن روز که این حرکت تاریخی( دیدار ارتش با رهبری) نوزدهم بهمن(۱۳۵۷) در برابر امام(ره) انجام گرفت، اگر آن عکسی که از این واقعه منتشر شد، منتشر نمیشد، یعنی این کار تبیینی اگر انجام نمیگرفت، این حادثه نه این جور ماندگار میشد، نه اثرگذار میشد؛ یک حادثهای بود مثل حوادث فراوان دیگری که اتفاق میافتد و فراموش میشود. عامل ماندگاری و اثرگذاری این حادثه عبارت بود از همان قاب تصویر هنرمندانهای که از این منتشر شد؛ تبیین، این است، تبلیغ کردن و نشان دادن، این است. به برکت یک کار محدود و کوچک رسانهای (آن روز امکانات رسانهای مثل امروز نبود، خیلی محدود بود) یک حرکت مثل حرکت بیعت نیروی هوایی در روز نوزدهم بهمن میشود تاریخساز، میشود ماندگار، میشود اثرگذار، میشود تحولبخش؛ مسئله «روایت درست» این است؛ این مسئله «روایت درست حوادث» که بنده تأکید میکنم، این است که امروز با گسترش رسانهها (که حالا امروز نسبت به آن روز اگر نگاه کنیم، نمیشود گفت صدها برابر، شاید هزارها برابرِ آن روز با این فضای مجازی و این ماهوارهها و این چیزهایی که امروز هست و آن روز نبود، قضیه تفاوت کرده) اهمیت مسئله هم به همین اندازه زیاد شده». و این تشریح نباید فقط در کلیات باشد، بلکه باید مصادیق ذکر شود و مقایسه تطبیقی نیز صورت گیرد».
مسئولان درجه اول جهاد تبیین
رهبری در خصوص مسئولان درجه اول جهاد تبیین فرمودند:«متولیان رسانهها در درجهی اول مسئولند؛ چه رسانهی ملی و چه سایر رسانههای گوناگون، چه فضای مجازی، چه مجموعه مطبوعات، همه موظفند در این زمینه وارد این میدان بشوند و هر کسی که یک مرکزی و منبری برای حرف زدن با افکار عمومی جامعه دارد، در این زمینه موظف است».
و حقیقت مستتر در جهاد تبیین رهبری این است که نباید گذاشت برخی از مشکلات بر روی این حماسهها گرد و غبار بنشاند و آنها را از چشم مردم پنهان کند. یعنی علیرغم اینکه با مشکلاتی در زندگی مواجه هستیم ولی نباید از ادای تکلیف باز بمانیم.
ثبت دیدگاه